Logistika

Kobariška bitka na Kolovratu, ureditev prevoza

Parkirni prostori za obiskovalce bodo urejeni pri Tolminu ob reki Soči, ob magistralni cesti 102; in so dostopni s štirih strani; po magistralnih cestah iz smeri Nove gorice, Bovca, Idrije ali Škofje loke. (glej sliko spodaj); na vpadnicah v Tolmin pa bodo usmerjevalne table.

Na voljo bodo štiri parkirišča, kamor vas bodo usmerjali redarji. S parkirišč bodo vozili avtobusi na prizorišče na Kolovrat, po prireditvi pa vas bodo avtobusi prepeljali nazaj na isto mesto v dolino.

Pri nakupu vstopnic imate možnost izbirati med tremi časi; 7.45, 9.00 in 10.15; avtobusi bodo namreč vozili na prizorišče v treh rundah, po 30 avtobusov v vsaki skupini. Vožnja do Kolovrata traja približno 25 minut. Obiskovalci bodo izstopili tik ob prizorišču na Kolovratu, tako da dodatno pešačenje ne bo potrebno. Cesta na Kolovrat in naprej na Livek bo tistega dne zaprta za ves promet, razen za vozila s prepustnicami (nastopajoči, servisne službe (gasilci, prva pomoč, varnostniki) ter televizijske ekipe).

Povratek s Kolovrata bo potekal podobno, avtobusi bodo vozili v treh rundah.

Gledalci, ki bodo prvi prišli na prizorišče z avtobusi ob 7.45, bodo tudi prvi odšli s prizorišča. Avtobusi prve skupine bodo odpeljali s Kolovrata okoli 14.30; gledalci, ki bodo odšli iz Tolmina z avtobusi ob 9.00 uri, se bodo z avtobusi s prizorišča odpeljali ob 15.45 uri; gledalci, ki pa bodo šli iz Tolmina z avtobusi ob 10.15, bodo odšli v dolino ob 17.00 uri. Vožnja iz Kolovrata do Tolmina traja približno 40 minut.